11. oktober 2024
»To je naša lokalna hrana. Prav to je Teden restavracij. Izbrana slovenska kulinarika.«
Mencinger je opisal, kaj predstavlja Teden restavracij.
11. oktober 2024
»Moramo biti radovedni, ne smemo se sprijazniti s tem, da smo lačni in zaviti v najbližjo, najhitrejšo ali najcenejšo restavracijo.«
Uroš Mencinger je izpostavil pomen radovednosti pri izbiri hrane.
11. oktober 2024
»Ljudje so ugotovili, da se povsod potrudijo, tudi tam, kjer imajo samo en srček – mogoče še bolj kot tam, kjer imajo tri.«
Mencinger je komentiral prizadevanja restavracij ne glede na število Michelinovih zvezdic.
11. oktober 2024
»Če želimo kakovost, to ni hrana iz sestavin, ki se vozijo z letali, ki so zamrznjene, ki rastejo na drugih celinah.«
Mencinger je govoril o pomenu lokalnih sestavin za kakovost hrane.